routegids jacobspad
wandelen langs het jacobspad
van het startpunt uithuizen
via borgen en jacobskerken
door oeroude landschappen
langs oude culturen
naar Hasselt of verder naar santiago de compostela

Adressen voor stempels

Voor de pelgrim die stempels willen verzamelen staan hieronder de adressen waar u ze kunt krijgen.Uithuizen: St. Jacobus de Meerderekerk.


Bij de ingang van de kerk hangt een informatiebord. Daarop staat het telefoonnummer van de koster waar u de stempel kunt krijgen.Zeerijp: Jacobuskerk


De stempel is ook in de Kerk te vinden.
indien gesloten, bij koster van de kerk, Deze woont op het volgende adres: Borgweg 44a. U moet om de boerderij naar achteren lopen.
Om Borgweg 44a makkelijk te kunnen vinden gaat u zodra u op de Borgweg komt (zie Routegids blz. 35 vierde regel van boven) linksaf. Vervolg de weg, die slingert om de molen heen. De eerste boerderij rechts na de slinger in de weg is Borgweg 44a.
Ons is verzekerd dat deze koster bijna altijd thuis is. Doet het geval zich voor dat de koster er niet is dan kunt aanbellen op Borgweg 27. Deze 2e koster helpt u verder.Roderwolde: Jacobskerk


De stempel van het Jacobspad is te verkrijgen bij huisnummer 23 (naast de kerk)Rolde: Jacobskerk


Wanneer de Jacobskerk gesloten is , kan er een stempel gehaald worden bij het Toeristisch informatiepunt bij de molen in Rolde.
Informatie hierover is te vinden in het informatiekastje naast de hoofdingang van de kerk.

Hasselt: Einde route Jacobspad.


Wanneer u in Hasselt aankomt ziet u in het centrum de Stefanuskerk. Op de Markt is een TIP (Touristen Informatie Punt) gevestigd in het Oude Stadhuis. Daar kunt u de stempel halen die het einde van het Jacobspad Groningen - Drenthe markeert. De TIP is echter beperkt geopend. Als deze is gesloten dan kunt u de stempel ophalen in de boekwinkel Vivant Hasselt-VVV agentschap, Hoogstraat 2.


Als Hasselt uw startpunt is dan kunt u bij de TIP of in de boekwinkel de Routegids van het Jacobspad kopen.


Natuurlijk kunt u ook de routegids via deze website bestellen.