logo leader+
tekst kop Jacobspad Uithuizen Hasselt

Een leader+ project

Route Uithuizen Hasselt 208.5 km

De route Uithuizen Hasselt heeft een lengte van 208.5 kilometer en loopt van Uithuizen door de provincies Groningen en Drenthe.

 

Provincie Groningen

De route gaat over historische paden dwars door het Hoogeland.

Het Hoogeland kenmerkt zich door grote herenboerderijen in een decor van uitgestrekte landbouwgrond en wijdse wolkenluchten. Het landschap van het Hoogeland is zeer authentiek. De vele wierdedorpen en dijken vertellen het verhaal van de eeuwenlange strijd tegen het water. De kerken zijn monumentaal en dateren vaak al uit de Middeleeuwen. De overgebleven borgen, zoals de Menkemaborg in Uithuizen, onderstrepen de scherpe sociaal-economische tegenstelling in vroegere tijden.

 

Provincie Drenthe

Het Jacobspad gaat via de stad Groningen door het Drentse landschap naar Hasselt. Het Drentse landschap is voor een niet onbelangrijk deel mensenwerk. Eeuwenlang hebben mensen het land gebruikt en bewerkt om te kunnen overleven. Dit heeft geleid tot een karakteristiek landschap. Het Drentse landschap bestaat al meer dan 1000 jaar. Wie door deze provincie gaat komt een rijke verscheidenheid tegen aan natuur en cultuur. Prachtige landschappen met heide, veentjes en bossen, maar waarin ook oude boerderijtjes, dorpen en hunebedden liggen. Deze verwevenheid tussen natuur en cultuur maakt deze provincie bijzonder en tegelijk kwetsbaar.

 

Routegids Jacobspad

Jacobspad bewegwijzering
Kaart jacobspad Uithuizen Hasselt

De routegids is de onmisbare leidraad voor onderweg. De pelgrimsroute door de provincies Groningen, Drenthe en deels Overijssel (tot Hasselt) wordt hierin nauwkeurig beschreven en op routekaarten weergegeven.

In deze routegids is de route in twee richtingen beschreven. Bovendien is de route volledig bewegwijzerd.

De route is geschikt voor zowel wandelaars als fietsers. Hier en daar wijkt de fietsroute af van de wandelroute in verband met de begaanbaarheid en toegankelijkheid van de verschillende paden.

De routegids kunt u bij de Stichting Jacobspad bestellen.

De levertijd van het boekje is 1 week.

weersverwachting

Wijzigingen in de Routegids

 

De routegids is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid gemaakt. Maar het blijft mensenwerk. In de tweede druk zitten een aantal fouten. Dat varieert van een typefout tot een foute verwijzing in een etappe van de route. Van deze fouten is een lijst gemaakt en staat op deze website.

Zijn er op- of aanmerkingen over route c.q. markeringen, dan kunt u dat melden aan Jur Koops, email.: jskoops@cmmail.nl

 

 

 

Wijzigingen Routegids >>

Betreft: bladzijde 46. Etappe Amen- Elper Noordenveld: Wandelroute tussen Uitkijktoren, over Westerbroeken. Fietspad linksaf slaan (daar waar de fietsers weer bij de wandelroute komen) en daarna in het bos gelijk rechtsaf. Daarna pijltjes volgen door het bos (route op blz. 47) i.v.m. belemmering pad door omgewaaide bomen. Voor route Elper Noordenveld-Amen omgekeerd volgen.

Betreft route op kaart blz 68.Tussen  De Wijk - Halfweg en andersom de markering volgen i.p.v. de beschrijving om het landgoed Dickninge.

 

Home >>

 

Build in Adobe Muse™ by Annovyn | Copyright © 2008 st. Jacobspad  | Disclaimer