logo leader+
tekst kop Jacobspad Uithuizen Hasselt

Een leader+ project

Tips voor de pelgrim

 

Een pelgrimstocht maken is een hele onderneming. Een goede voorbereiding en planning vooraf zijn niet overbodig, zeker wanneer u het hele traject Groningen-Hasselt of de hele Camino gaat wandelen. Bekijk alvast het traject op de kaart. Zoek overnachtingsadressen en punten waar u uw proviand kunt aanvullen.

 

Voor Onderweg.

Onderweg komt u horecagelegenheden tegen en in de verschillende dorpen zijn vaak wel supermarkten. Maar u moet er rekening mee houden dat u door gebieden komt, waar men de zondagsrust nog in ere houdt, terwijl op maandag veel bedrijven gesloten zijn. Neem dus voldoende eten en drinken mee. Draag gemakkelijke kleding en stevige, goed ingelopen schoenen. Neem een regenjas mee en misschien een extra trui.

 

Openbaar vervoer

Om in Uithuizen te komen, kunt u de trein nemen. Uithuizen ligt aan de spoorlijn Groningen-Roodeschool. Ook kunt u vanaf o.a. de stations Groningen en Assen verschillende dorpen bereiken met de streekbus. Bedenk wel dat op het Groninger en Drentse platteland de bussen minder frequent rijden dan in de grotere plaatsen. Wilt u meer weten over het openbaar vervoer in Groningen en Drenthe, kijk dan op www.9292ov.nl of bel: 0900-9292.

 

Particuliere terreinen

De route voert deels over particuliere terreinen en door natuurgebieden. De eigenaren hebben toestemming gegeven voor recreatief medegebruik. U kunt hieraan geen rechten ontlenen. Let op dat u hekken achter u sluit, geen merktekens aanbrengt, geen afval laat slingeren en bloemen en planten laat staan.

 

Dieren mee op uw reis

Een hond kan plezierig gezelschap zijn tijdens uw tocht. Loslopende honden kunnen echter grote onrust veroorzaken, vooral bij schapen. Wanneer de dieren opgejaagd worden en gewond raken, kan de schade op de eigenaar van de hond verhaald worden. Houdt daarom uw hond kort aangelijnd.

 

Aansprakelijkheid

De route gaat vooral langs openbare en voor de wandelaar opengestelde wegen en paden. De gebruiker van deze gids doet dit geheel op eigen risico. De wandelaar kan aan het feit dat de route in deze gids is beschreven, geen rechten ontlenen tegenover de uitgever of tegenover derden.

Jacobspad bewegwijzering

Routegids Jacobspad

De routegids is de onmisbare leidraad voor onderweg. De pelgrimsroute door de provincies Groningen, Drenthe en deels Overijssel (tot Hasselt) wordt hierin nauwkeurig beschreven en op routekaarten weergegeven.

In deze routegids is de route in twee richtingen beschreven. Bovendien is de route volledig bewegwijzerd.

De route is geschikt voor zowel wandelaars als fietsers. Hier en daar wijkt de fietsroute af van de wandelroute in verband met de begaanbaarheid en toegankelijkheid van de verschillende paden.

De routegids kunt u bij de Stichting Jacobspad bestellen.

De levertijd van het boekje is 1 week.

Build in Adobe Muse™ by Annovyn | Copyright © 2008 st. Jacobspad  | Disclaimer