logo leader+
tekst kop Jacobspad Uithuizen Hasselt

Een leader+ project

Rondwandeling Balloërveld (ca 15 km)

Om kennis te maken met het Jacobspad, is speciaal voor u een rondwandeling om en door het Balloërveld gemaakt. Het Balloërveld ligt ca 6 km ten oosten van Assen in de provincie Drenthe. Dit is één van de mooiste natuurgebieden in deze provincie. Er zijn veel wandel- en fietspaden in en om dit gebied. Zo ook het Jacobspad dat dwars door dit prachtige natuurgebied loopt. Deze etappe is om praktische reden in drie delen gesplitst en er kan op verschillende plaatsen worden gestart. Dit deel heeft als startpunt de parkeerplaats Galgenriet en loopt naar Loon. De volgende etappekaart deel 2 van 3 heeft als startplaats Loon en loopt naar Rolde. En het laatste deel (etappekaart deel 3 van 3) loopt van Rolde naar de parkeerplaats Galgenriet. U kunt deze rondwandeling starten op de plaats die u het beste uitkomt. In de beschrijving die hierna volgt wordt ervan uitgegaan dat de startplaats Galgenriet is, de parkeerplaats tussen Loon en Gasteren, ca 1 km voor Gasteren vanuit Loon gezien.

 

Wilt u meer weten over dit natuurgebied: klik hier

Jacobspad bewegwijzering

Etappebeschrijving deel 1 van 3

De parkeerplaats is gelegen aan de rand van het Balloërveld. Er staat een aanwijsbord langs de weg met daarop  Galgenriet. Is niet te missen. De route is over drie handzame kaarten verdeeld.

 

Volg Kaart 1 van 3

 1. Vanaf de parkeerplaats steekt U de weg en het fietspad over en loopt RD een smal zanderig voetpad in. Op een paal naast het pad staat een bord met het opschrift “Drentsche Aa – De Heest”. Volg het smalle pad;
 2. Na ca 100 m LA en volg het zandpad;
 3. Volgt steeds het zandpad en laat het Begrazingsgebied steeds rechts liggen;
 4. Op 3-sprong “Osdijk” LA;
 5. U blijft de Osdijk volgen en het zandpad gaat uiteindelijk (bij Taarlo) over in een asfaltweg;
 6. Aan het einde van de Osdijk gaat u de eerste weg RA, de Dorpsweg in. In principe blijft u deze Dorpsweg volgen;
 7. Na 200 meter LA (dit is nog steeds de Dorpsweg);
 8. Bij kruising RD, hier treft u het eerst bord van het Jacobspad aan: een blauwe schelp op een gele achtergrond met daaronder een blauwvlak met een richtingspijl;
 9. Bij volgende kruising LA de Dorpsweg verder vervolgen, klinkerpad gaat na ca 200m over in zandpad. Inmiddels loopt op het Jacobspad, het pelgrimspad dat aansluiting geeft op de centrale Europese routes naar Santiago de Compostela. Dat is tocht van ca 2500 km. Eerst hier maar verder lopen. Dit is een mooi stukje Drenthe.
 10. Als het zandpad, na ca 1.5 km, over gaat in een asfaltpad dan bent u dichtbij het aldaar links gelegen hunebed;
 11. Volg na het hunebed de Heirweg tot de kruising;

  naar etappekaart deel 2 van 3 >>

Home >>

 

Build in Adobe Muse™ by Annovyn | Copyright © 2008 st. Jacobspad  | Disclaimer

etappekaart 1 Ballooerveld Jacobspad